Zeventienjarige leerling organiseert inzamelactie voor zomerschool 

 

Mats Verbrugge is een zeventienjarige leerling van de Antwerp International School in Ekeren. Dat is een Engelstalige middelbare school, die vooral een internationaal publiek aantrekt. 

Om hun diploma te halen, moeten de leerlingen van de school onder meer een project uitvoeren voor  het onderdeel CAS (creation, action, service). De keuze van hun onderwerp, en de manier waarop ze het behandelen, moeten de leerlingen zelf bepalen.  

Mats Verbrugge heeft ervoor gekozen een project voor Meters & Peters te ontwikkelen. Hij heeft een originele folder opgesteld, en daarmee geld ingezameld waarmee onze organisatie schoolmateriaal voor de kinderen van de zomerschool kan aankopen: een pennenzak, schrijfgerief enzovoort. En zijn actie werd een groot succes, want ze heeft niet minder dan 550 euro opgebracht. Dat zal ons in staat stellen elk kind het nodige materiaal te bezorgen. 

Mats liet ons weten dat hij de aanpak van Meters & Peters erg waardeert, omdat onze organisatie op een originele manier iets aan het actuele probleem van vluchtelingen en migranten probeert te doen. Wij zijn hem alleszins heel dankbaar. Wat ons betreft, is hij met onderscheiding geslaagd voor zijn project!  

Mats Verbrugge, leerling van de Antwerp International School, met zijn folder over onze zomerschool.

Mats Verbrugge, leerling van de Antwerp International School, met zijn folder over onze zomerschool.