Met het aanbreken van de lente beginnen traditioneel de voorbereidingen voor de zomerschool Nederlands,
een taalbubbelbad voor anderstalige kinderen van 6 tem 12 jaar, dat we in 2017 met Meters & Peters voor de achttiende keer organiseren.
We zijn er op tijd bij, want we hebben allemaal zo’n drukke agenda…
De voorbije jaren hebben we degelijke partnerschappen opgebouwd met o.m. het KMSKA, de Permeke bibliotheek, Jespo, het MAS, de Politie, Klas op stap. Studenten van de lerarenopleiding aan de Artesis-Plantijn Hogeschool zullen tevens stage lopen in de zomerschool. Traditioneel gaat in de zomerschool veel aandacht naar kunst, sport en muziek. Voor het creatieve kunstluik werken we samen met het MAS, het MoMu, het KMSKA en  Plantijn-Moretus terwijl Jespo en ‘ Klas op stap ‘ het sportieve gedeelte voor hun rekening nemen. Let’s go Urban, het gezelschap van Sihame el Kaouakibi zal de kinderen laten proeven van dans.

Om ons enthousiasme over de zomerschool, de uitstappen, de partners en de vele andere plannen met u te delen en omdat we steeds op zoek zijn naar gemotiveerde vrijwilligers om onze initiatieven te kunnen realiseren, nodigen we u graag uit op woensdag 10 mei om 19u ( deuren 18u45 ) in de school ‘ De Merode’, Van Hombeeckeplein in Berchem.

U zal ook kennis kunnen maken met andere vrijwilligers, onze werking en het programma van 2017.

De Boekentoren is een voorleesproject dat aansluit bij de zomerschool Nederlands en waarbij vrijwilligers gedurende een aantal weken gaan voorlezen bij de kinderen thuis. In het verlengde daarvan kunnen de kinderen dankzij de steun van Meters en Peters enkele theatervoorstellingen van HetPaleis bijwonen, vergezeld van een vrijwilliger. Ook de andere familieleden vinden op die manier de weg naar het theater. nellica@skynet.be   0478779989

De inschrijvingen voor de kinderen van de zomerschool, kinderen geboren tussen 2005 en 2011 gebeuren op zaterdag 01 juli ’17  van 9u tot 14u in het Atlasgebouw,
Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen.

Het weekrooster voor de vrijwilligers zouden we graag zo snel mogelijk klaar hebben. Voorkeuren en beschikbaarheid kunnen vanaf heden worden doorgegeven aan christiane.hozay@gmail.com of via GSM 0476697423.

De zomerschool loopt 6 weken; ze start op 3 juli en loopt tem 11 augustus. Minimum engagement is één week, elke dag van 9u tot 12u; donderdag van 9u tot 15u30.

Bent u ondertussen benieuwd geworden naar onze plannen voor het komende werkingsjaar en hebt u zin gekregen om mee te werken aan de zomerschool 2017  dan moet u beslist naar onze vergadering komen.

Heeft u een vraag of een probleem bel gerust. Wij kijken ernaar uit u (weer) te zien op onze infovoormiddag!

 

U kan dit bericht ook hier downloaden:

Informatievoormiddag vrijwilligers 2017