Na de zomerschool organiseert Meters & Peters ook ieder jaar de Boekentoren, dat is een voorleesproject voor kinderen. Daarvoor worden opnieuw vrijwilligers gezocht.

Met de Boekentoren willen we in de eerste plaats het leesplezier bij de kinderen aanwakkeren. Voorlezen stimuleert de taalvaardigheid, het verbetert de woordenschat en het tekstbegrip.
Het is een ideale aanvulling op de Zomerschool, waar de kinderen al een eerste taalbad Nederlands hebben ondergaan. Bij het voorleesproject wordt er op een leuke manier op de kennis en de vaardigheden van de Zomerschool doorgewerkt.

Wij zoeken vrijwilligers die in de maanden september en oktober een uurtje per week willen voorlezen bij een gezin van onze zomerschoolkinderen.
In de maanden november en december kan je dan met dat gezin op onze kosten naar bepaalde toneelvoorstellingen in HETPALEIS.

 

Je vindt alle informatie op de projectpagina van de boekentoren. Je  aanmelden als voorlezer kan door Nelleke Lijphart te contacteren:
via e-mail nellicalh@gmail.com of
telefonisch op het nummer 03 213 0775 of 0478 77 99 89.

Geef dan volgende gegevens door:
naam, voornaam, volledig adres, telefoon of gsm en zeker je e-mailadres.

 

Op de Zomerschool vertellen we kinderen over dit project: we leggen het uit aan de hand van een rollenspel.
Dan krijgen alle kinderen een brief mee waarin we de ouders vragen of ze geïnteresseerd zijn. Vervolgens gaan we voorlezers en gezinnen matchen.
We letten er dan vooral op dat beide partijen bij elkaar in de buurt wonen.

Dan is het aan jullie: gedurende ongeveer acht weken in september en oktober ga je wekelijks een uurtje voorlezen bij de kinderen thuis. Dit kan ook al eerder beginnen.
We hebben een lijst van boeken die wij kunnen aanbevelen. De meeste daarvan vind je in het Provinciaal Documentatiecentrum Atlas, Carnotstraat 110, Antwerpen.
Begin september geven we meer uitleg over het voorlezen aan huis en wat er precies verwacht wordt.
En omdat voorlezen niet alleen leuk is voor het kind, maar ook voor de voorlezer doen we een warme oproep om mee te doen!