Marleen Van Ouytsel

 

Op 3 juli 2014 is Marleen Van Ouytsel overleden, na een lange en moedige strijd tegen de ziekte. Marleen Van Ouytsel was de stichteres en gedurende vijftien jaar de dynamische voorzitster van Meters & Peters.

In 2000 was in Antwerpen een crisissituatie ontstaan omdat  er in de scholen geen plaats kon gevonden worden voor nieuwkomerskinderen. Marleen Van Ouytsel heeft toen het initiatief genomen om een groep mensen bij elkaar te brengen en met hen een zomerschool te organiseren voor de kinderen. Het was de start van Meters & Peters. In de loop der jaren is de zomerschool voort uitgebouwd en is ze uitgebreid met meerdere andere projecten en initiatieven. Telkens is het Marleen geweest mensen kon overtuigen en warm maken om mee te werken.

Marleen had een duidelijke visie en ze had de gave om die visie ook over te brengen. Meters & Peters zou zonder Marleen nooit de organisatie zijn die ze ondertussen geworden is. Wij hebben dan ook met grote droefheid afscheid genomen van onze stichteres en oprichtster. Zij blijft ons bezielen en inspireren.