Vrijwilligers

 

In de loop der jaren hebben we een beroep kunnen doen op honderden vrijwilligers. Iedereen is welkom en wordt ingezet naargelang haar of zijn mogelijkheden en talent. En een vrijwilliger krijgt er ook veel voor terug!
Enkele getuigenissen illustreren dat:

Vrijwilliger Nicole schrijft ons het volgende:

Ik ben geen leerkracht, maar wel  bekommerd om de toekomst van jonge kinderen en  de integratie in hun nieuw leven. Ik vind het heel belangrijk dat zij die nog maar net in België zijn, al een mondje Nederlands kunnen oppikken tijdens de zomermaanden. Zo kunnen zij met meer zelfvertrouwen in september een nieuw schooljaar beginnen . Een glimlach van een kind als hij iets nieuws heeft geleerd is voor mij de beste dank.

Vrijwilliger Hilde vertelt waarom ze zich inzet:

“Taal is voor mij communicatie en erg belangrijk voor de integratie. Door het lezen in kleine groepjes krijgen de kinderen niet alleen meer kansen maar ook het zelfvertrouwen om later in de klas hun zegje te doen. Ik hoop dat er zo ook leesplezier ontstaat en dat ze de weg naar een bibliotheek ontdekken.”

Vrijwilliger Agnes beaamt:

“Eens met pensioen, miste ik niet de stress van de school of het contact met collega’s, maar wel de kinderen. Nog steeds vind ik het belangrijk dat alle kinderen kansen krijgen. Daarom sloot ik me aan bij Meters & Peters. Net als bij Hilde werd mijn beroep een hobby. Ik geef mijn vrije tijd maar krijg ook zo veel vriendschap terug. Kinderen iets onder de knie zien krijgen is het mooiste wat er is.”

vrijwilligers 2010

Geïnteresseerd in hetgeen wij ondernemen? Of zin om een handje te komen helpen?
Ga dan naar: contact en stuur ons een mailtje!