0497/89.90.88 info@meterspeters.be

Taalondersteuning op school

 

In samenwerking met scholen biedt Meters & Peters taalondersteuning tijdens het schooljaar. Terwijl de Zomerschool een prima opstap is voor het Nederlands, merken we dat de kinderen ook een verder duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Algemeen

Omdat veel ouders onvoldoende Nederlands kennen, kunnen zij hun kinderen niet helpen bij hun huiswerk. Daarom is op enkele scholen, over de netten heen, gestart met huiswerkbegeleiding. Onze begeleiding is in de loop der jaren geëvolueerd naar taalondersteuning op school. Het project bestaat uit vrijwilligers die de kinderen begeleiden bij lezen en het begrijpen van de taal.

Werking

De taalondersteuning gebeurt volledig door vrijwilligers in samenwerking met de leerkrachten. Deze enthousiastelingen zetten zich wekelijks in om de kinderen te begeleiden bij het technisch en inhoudelijk leren lezen. Zo geven ze leeshulp in werkgroepjes in de klas.

Scholen

Het aantal scholen waarmee Meters & Peters samenwerkt, verschilt van jaar tot jaar, afhankelijk van de afspraken die mogelijk zijn en het aantal vrijwilligers. Vandaag zijn onze vrijwilligers aan de slag in De Wereldreiziger.

Meters & Peters is in gesprek met nog andere scholen om ook daar dit initiatief op te starten.

.