0497/89.90.88 info@meterspeters.be

Taalondersteuning op school

 

In het verleden heeft Meters & Peters ook een project taalondersteuning gehad gedurende het schooljaar, in samenwerking met scholen. Terwijl de Zomerschool een prima opstap is voor het Nederlands, merkten we dat de kinderen ook een verder duwtje in de rug konden gebruiken.

Algemeen

Omdat veel ouders onvoldoende Nederlands kennen, kunnen zij hun kinderen niet helpen bij hun huiswerk. Daarom werd op enkele scholen, over de netten heen, gestart met huiswerkbegeleiding. Onze begeleiding is in de loop der jaren geëvolueerd naar taalondersteuning op school. Het project bestond uit vrijwilligers die de kinderen begeleiden bij lezen en het begrijpen van de taal.

Werking

De taalondersteuning gebeurde volledig door vrijwilligers in samenwerking met de leerkrachten. Deze enthousiastelingen zetten zich wekelijks in om de kinderen te begeleiden bij het technisch en inhoudelijk leren lezen. Zo gaven ze leeshulp in werkgroepjes in de klas.

Scholen

 

De laatste jaren liep dit project enkel nog in stedelijke basisschool De Wereldreiziger.
Door de nieuwe methoden en de consequente aanpak daarvan, was de hulp van de vrijwilligers uiteindelijk niet meer nodig.

e .